• header-1.jpg
  • header-2.jpg
  • header-3.jpg
  • header-4.jpg
  • header-5.jpg
  • header-6.jpg
  • header-7.jpg

Gilde St. Jan, Babberich

De periodieke gift aan de vereniging Het Schuttersgilde St. Jan

In 2006 is de periodieke gift aan de vereniging voor het eerst opgestart. Met een periode van 2 keer 5 jaar, heeft de vereniging al meer dan € 10.000 van schenkers in totaal mogen ontvangen. Met deze giften heeft de vereniging de afgelopen jaren veel van haar activiteiten kunnen financieren.

Het is makkelijker geworden om aan de periodieke gift mee te doen omdat uitsluitend een formulier ingevuld en ondertekend dient te worden door de schenker en de vereniging. Een notariële akte hoeft niet meer opgesteld te worden.

De schenker beslist zelf hoeveel hij per jaar schenkt aan de vereniging. Deze schenking mag zelfs verdeeld worden over maand/kwartaal of half jaarlijkse termijnen. Dus als je bijvoorbeeld € 60 per jaar wilt schenken, mag dit € 5 per maand, € 15 per kwartaal of € 30 per half jaar. De schenker dient wel zelf zorg te dragen dat het bedrag naar de vereniging over wordt gemaakt. Je kunt bijvoorbeeld een periodieke boeking op je internetbankieren invoeren.

De bedragen dienen minimaal vijf jaar achter elkaar overgemaakt te worden. Dus als je start in januari 2016 met een jaarbedrag, zal het laatste jaarbedrag in januari 2021 zijn. Of een periodieke boeking van 60 maandelijkse termijnen.

Het voordeel als je aan de periodieke gift meedoet, bestaat daarin dat je het geschonken bedrag van je aangifte inkomstenbelasting volledig af mag trekken. Hiervoor geldt geen drempel. Je kunt het vergelijken met de hypotheekrente. De teruggaaf aan inkomstenbelasting is afhankelijk in welke schijf je valt. Betaal je bijvoorbeeld 42%, dan krijg je bij een gift van € 60 een bedrag van € 25 aan inkomstenbelasting terug. Dus per saldo heb je maar € 35 betaald. De vereniging heeft € 60 ontvangen en betaalt daarover geen belasting.

Wil je vanaf 2016 meedoen aan de periodieke gift aan de vereniging, neem dan contact op met de penningmeester via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laatste Tweet

DLHG LOGOHet Gilde is partner van

#DLHG

 

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.twitter facebook

Contact informatie

Gilde St. Jan Babberich
PC Hooftstraat 13

6901 KL Zevenaar

 

 

Copyright © 2016. All Rights Reserved.

 login