Rond de tafel met oud Bestuursleden,

Direct op tafel komt, wat hebben wij een mooie tijd gehad samen.

Samen stonden we sterk, we waren er voor elkaar, ja we waren een mooi team met 7 bestuursleden. 

Samen aan de bestuurstafel met schuttersfeest, dat was een mooie tijd. We maakte er gezellige dagen van. Er kwam altijd wel iemand praten, een vraag stellen of er moest iets opgelost worden. Ja dan staken we de koppen bij elkaar en regelden we dat. We hadden overzicht over de gehele zaal en ja, natuurlijk contacten met personen die achterin de tent stonden, als er stront aan de knikker was ja dan gingen er even een paar naar achteren om het op te lossen. Dat werd later aan de tafel onder het genot van een biertje met de overige bestuursleden nagepraat.

Op zondag koning schieten in de Sleeg bij de Goldsberg. De voorbereidingen die getroffen werden, paaltjes plaatsen voor de juiste afmetingen. Dat was een ware wandeling. Er werd geschoten met een flink lang geweer op een paal en een ronde bal als kogel. De oude geweren, als je schoot kon de wind je het schieten nog lastig maken. Houd het geweer goed vast, druk `m goed in je schouder, anders had je geen controle over de terugslag, dat kon goed pijn doen en kon je hoofd goed zwart worden van het kruid.  

Na schuttersfeest werd alles weer opgeruimd tot zelfs het laatste bierdopje, niets mocht blijven liggen.

Mooie uitstapjes hebben we gehad.

Bezoek in 1977 op Paleis Soestdijk, er werd een schuttersboog meegenomen en daar in elkaar gezet. De koninklijke marechaussee stond snel bij de kattekoppen, deze trokken de aandacht, wat gaat ermee gebeuren. Het geluid was het antwoord. Willem Alexander had de eer het kanonschot te lossen.

Met de gehele schutterij naar Groenlo voor een jubileum. 

Op concours gaan en dan het bijzondere defilé, halt en front, wat het gilde uitvoert, blijf dit volhouden het is een mooie traditie. De schutterij heeft vele tradities gekend, sommige zijn weggevallen of aangepast in de loop der jaren naar de huidige tijd.

Wat ze meegeven aan nu, zorg dat de schutterij blijft bestaan, behoud tradities wat weg is komt niet zomaar terug. 

 

 

Sponsors

Kom in contact!

Gilde st Jan Babberich
Email: info@gildestjan.nl 

Postadres: PC Hooftstraat 13, 6901 KL Zevenaar